Yogarunning®

YogaRunning is een combinatie van joggen, ademhalingstechnieken en yogaoefeningen, met de nadruk op joggen. Het is in Nederland geïntroduceerd door running- en personal coach Ramon van Bergem.

Yoga en Running, Haarlem, leefstijl, gezondheidHet uitgangspunt van deze methode is dat u loopt in een laag tempo, vanuit de trippling-techniek met een vast ademhalingsritme, dat geheel aan uw eigen specifieke situatie wordt aangepast. De duur van deze inspanning zorgt ervoor dat uw lichaam endorfine aanmaakt: een hormoon welke u rust geeft.

 

Hatha Yoga
De Yoga-vorm waar wij voor kiezen is Hatha Yoga. Dat is de in het westen meest bekend geworden vorm van deze Oosterse meditatietechniek. Het is een praktische meditatievorm waarin beheersing van het lichaam en de ademhaling centraal staan. De toegepaste technieken hebben een gunstig effect op het zenuwstelsel en andere belangrijke organen. Het doel van Hatha Yoga is het bevorderen van de gezondheid, welke wordt verkregen via het aanboren van krachtbronnen uit het lichaam.

Running
Running is een vorm van atletiek die zowel recreatief als in wedstrijdverband wordt beoefend. Het is voor bijna iedereen geschikt. Vrijwel iedereen die kan lopen, kan aan running doen. Er zijn studies die aangeven dat running veel voordelen oplevert. Het zorgt er ook voor dat de deelnemer mentale kracht opbouwt: een gezonde geest in een gezond lichaam. Tevens worden endorfinen aangemaakt. Endorfine is een lichaamseigen morfine, die in de eerste plaats pijnonderdrukkend is en vooral ook zorgt voor een gevoel van geluk of euforie.

naar boven